Quick Contact

Mr. Frédéric de Ridder 
fabriekstraat 38 bus 6
B-2547 Lint
tel.: +32 (0)3 291 11 69  

 

 • Romeos
 • Image Description
 • siren
 • Vanaf 2018 bij Zodiak Belgium
 • De Buurtpolitie

 • De Romeo's film: H.I.T.

 • Special Forces

 • De regel van 3S

 • God Woont In Berchem

 • Lost In The Middle

  Kortfilm van Senne Dehandschutter
 • Nieuw Texas

 • Tom & Harry

 • Duts

  comedy met een hoek af
Tuesday, October 23, 2018

Welcome op AddedValue.tv

 

Wie is Zodiak Belgium?

Zodiak Belgium werd als Kanakna Productions in 1993 opgericht door drie bekende documentaire makers, die zich eind jaren '90 specialiseerden in docusoaps zoals 'Het Leven Zoals Het Is.... Kinderziekenhuis, Camping, Luchthaven en Politie'.

Sinds 2000 maakt Kanakna Productions furore met reality programma's als 'Temptation Island', 'The Block', 'Expeditie Robinson',....
Daarnaast worden ook internationaal succesvolle formats ontwikkeld, met 'Peking Express' als vlaggenschip.

In 2007 wordt Kanakna beloond voor zijn sterke prestaties en wordt ze deel van de Zweedse media groep 'Zodiak'. Een jaar later neemt het Italiaanse De Agostini 'Zodiak' over, waardoor Kanakna deel uitmaakt van één van de grootste media- en entertainment groepen ter wereld.

Andere bekende Kanakna programma's zijn 'Mijn Restaurant', 'De Beste Hobbykok Van Vlaanderen', 'China/India/Brazilië/Rusland Voor Beginners', 'Stressvakantie', 'So You Think You Can Dance' en vele anderen.

 Kanakna realiseerde in 2006 zijn eerste fictie-reeks: '16+' voor één (VRT), een reeks over een Brusselse school. Nadien volgden 'Team Kwistenbiebel' voor Ketnet en het meermaals gelauwerde 'Duts' voor Canvas.

De succesvolle één-reeks 'De Vijfhoek' bevestigt opnieuw de expertise die Kanakna inmiddels in fictie heeft verworven. In 2012 kiest Oscar genomineerde Dominique Deruddere voor Kanakna om zijn nieuwe langspeelfilm 'Flying Home' te co-produceren. De eerste Kanakna bioscoopfilm is een feit!

In 2015 zorgde Kanakna, dat inmiddels de naam kreeg van haar internationale groep, Zodiak Belgium, voor twee succesvolle fictie-reeksen op 'één' (VRT): 'Tom & Harry', met wekelijks rond de 1 miljoen kijkers en 'Nieuw Texas', een komische reeks rond de perikelen van 4 broers.

In datzelfde jaar werd de tax shelter wetgeving hervormd en ontving Zodiak Belgium haar officiële erkenning van tax shelter aanbieder door het FOD Financiën. Daarnaast keurde het FSMA Zodiak Belgium's prospectus goed.

In 2016 en 2017 kwamen volgende producties en co-producties van Zodiak Belgium op het scherm en in de zalen: 'Special Forces' (docu-reeks, VTM), 'De Grote Geldroof - De Buurtpolitie'(bioscoop) met meer dan 160.000 bezoekers!, 'België Scherpgesteld' (docu-reeks, Canvas), 'De Regel Van 3s' (jeugdreeks, Ketnet), 'Lost In The Middle' (kortfilm) en 'H.I.T. - De Romeo's'(bioscoop).

Momenteel werken we aan reeksen 9 en 10 van de Buurtpolitie, de nieuwe Ketnet reeks 'BUCK' en lanceren we begin 2018 de tweede Buurtpolitie bioscoopfilm 'De Tunnel'. Tevens verschijnt dan seizoen 2 van 'De Regel van 3s' op Ketnet. 

And last but not least: vanaf 2018 produceert Zodiak Belgium 'de moeder der TV-reeksen': 'Familie'! Vanaf volgend jaar zitten dus de twee meest populaire VTM-reeksen 'De Buurtpolitie' én 'Familie' onder één en hetzelfde Zodiak Belgium-dak. Over een grote familie gesproken....

 

 

Find us on:

Text size
- +

Client Section