Lost In The Middle

Lost In The Middle

Kortfilm van Senne Dehandschutter

Opnamen: 2016

Steven en Abdel, twee Vlaamse twintigers, leven elk in een totaal verschillende maatschappelijke realiteit. Toch voelen ze zich allebei niet op hun plaats. Steven heeft het steeds moeilijker met de conventionele manier waarop zijn leven zich ontwikkelt, terwijl Abdel als “vreemdeling” kampt met een groeiend minderwaardigheidsgevoel.

Beide jongemannen zien Syrië als hun uitweg. Steven trekt er naartoe onder het mom van zijn doorbraak als freelance journalist, terwijl Abdel er als moslimstrijder de hogere zaak gaat dienen. Twee volstrekt uiteenlopende invullingen van een deels vergelijkbaar verlangen. Een cocktail van idealisme, zingeving, ego en een drang naar avontuur.

In eerste instantie lijken de twee te vinden wat ze zochten. Het echte leven! Maar al snel wordt de situatie complexer en keren hun drastische keuzes zich tegen hen. Hun paden kruisen en leiden tot een uiterst penibele positie voor zowel Steven als Abdel. Een realiteit waar even moeilijk aan te ontkomen valt als degene waarvoor ze initieel vluchtten.