GR5

GR5

Op 8 mei startten de opnames van de nieuwe, psychologische roadthriller GR5. De reeks draait rond vier twintigers die samen het Grote Routepad 5 afstappen, ter herdenking van hun vriendin Lisa. De tocht zal hen voorgoed veranderen.

Lisa legde vijf jaar geleden de GR5 alleen af en verdween plots tijdens de tocht. Wat is er met haar gebeurd? Had ze een ongeluk? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena diezelfde tocht af, van de Noordzee over de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot de Rivièra, om Lisa te herdenken. Allen hopen zo hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen (Over water, Belgica, De 16), Violet Braeckman (Salamander, Over water), Saïd Boumazoughe (Patser), Laurian CallebautIndra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde (Van vlees en bloed, Salamander, Met man en macht), Viv Van Dingenen(Witse, Thuis) en Michai Geyzen (Girl, Professor T.).

De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys (Quiz me quick, In Vlaamse velden, The last kingdom), die na een aantal succesvolle internationale producties weer in eigen land is. Het concept en het scenario is van Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters (Tom & Harry)