De regel van 3S

De regel van 3S

Opnamen: 2016

Uitzending: 2017, 2018 en 2019 Ketnet (VRT)

Cast: De hoofdrollen zijn weggelegd voor Samuël Anastasi (Dries), Dorien De Clippel (Roos), Yassine Ouaich (Hassan). Naast deze jonge talenten spelen ook heel wat bekende namen mee, onder meer Jits Van Belle, Danni Heylen, Viv Van Dingenen, Ron Cornet, Rudy Morren, Dominique Van Malder, Ivan Pecnik, Bert Cosemans, Tine Laureyns, Jonas Vermeulen, Hans Van Cauwenberghe, Nathalie Wijnants, Warre Borgmans, Sander Gillis, Erik Burke en Danny Timmermans.

Van de makers van de succesrijke VRT-reeks ‘Tom & Harry’

Een grote volume reeks in drie seizoenen voor kids van 8 tot 14 jaar en al wie honger heeft naar een avontuur dat baadt in sea, fun & suspense.

DE REGEL VAN 3S is een geestige detective aan de kust, over de energieke en inventieve Dries die door zijn impulsieve karakter ongewild zijn neus in onfrisse zaken steekt. Als een ware detective lost hij met zijn eigen deductiemethode ‘de regel van Dries’ in evenveel tv-seizoenen drie verschillende zaken op waar de plaatselijke politie kop noch staart aan krijgt. Met de hulp van een bijzondere eigenschap. Als Dries zich opwindt, wordt hij onzichtbaar.

Hoe het allemaal begint…

Geluk is de mooiste helft van toeval. Als de blinde Roos op een dag op het strand kennismaakt met Dries, voelen de beiden meteen een klik. Ze geraken aan de praat en Dries stelt voor om Roos te leren surfen. Hoewel iedereen Roos gek verklaart, laat ze zich overhalen. Door zijn enthousiasme en branie, maar vooral door zijn eigenzinnige manier van redeneren die hij zelf ‘de regel van Dries’ noemt. Het is de start van een hechte vriendschap en een blind vertrouwen in elkaar.

Dries is geen gewone kerel. Hij is te rusteloos om goeie resultaten op school te behalen, te gedreven om wat doelloos rond te hangen, te levenslustig om aan de kant te blijven staan. En toch is Dries geen tafelspringer. In de massa houdt hij zich liever op de achtergrond. Maar zijn aangeboren impulsiviteit en zijn nieuwsgierigheid zorgen ervoor dat hij vaker ongewild in de problemen raakt. Zoals ook nu.