BITTERSWEET SIXTEEN

BITTERSWEET SIXTEEN

De nieuwe bioscoopfilm van Lien Willaert en Jan Verheyen, naar een origineel verhaal van Anna Verheyen.

Opnamen: zomer 2021

Release: Kerstperiode 2021

Het verhaal:

Lotte is een tiener van 15 die uitkijkt naar haar 16de verjaardag, toch een mijlpaal in een mensenleven en zeker iets waar je als tiener erg naar uitkijkt.

Ze heeft een wat moeilijk jaar achter de rug; haar zelfbeeld en zelfvertrouwen is beschadigd door een toxische relatie met Astrid (15), het mooiste meisje van de school en de zelfuitgeroepen leidster van de populaire meisjes. Het is een groepje waar iedereen wil bij horen, en zo ook Lotte. Ze besefte niet dat ze door de manipulerende Astrid werd gebruikt en voortdurend op subtiele wijze gekleineerd.

Nu is ze ‘bevrijd’ van Astrid, en gaat om met fijne vriendinnen als de vranke Kat en de vrolijke Eva.

De drie meisjes zien met lede ogen aan hoe Astrid haar status van überbabe blijft gebruiken om, samen met haar posse, verder bestaande uit Alexa, Amber, en Angel, roepnaam: de AAAA’s, de sfeer op school te verzieken. Ze zien ook hoe nu Amber het volgende ‘slachtoffer’ dreigt te worden van de malafide charmes van Astrid.

Ook op het thuisfront is er een verrassende wending: haar ouders, Mathias en Samantha, gaan uit elkaar. Samantha is verliefd geworden op een andere vrouw. En niet zomaar een andere vrouw: Jo, die niet alleen de leerlingenbegeleidster is in haar school, maar ook de moeder van…. Astrid.

Ondertussen razen ook als vanouds – some things never change – hormonen door puberlichamen en worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, lastige maar ook mooie zoektochten naar seksuele identiteit, existentiële twijfels zoals die alleen door pubers kunnen worden ingevuld (wat wil ik met mijn leven? Wat eten we vanavond? Waarom moest Glenn sterven in ‘The walking dead’?), en de geruststellende routine van het schoolleven.

Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en tot een climax komen op het feestje voor de 16de verjaardag van Lotte – haar bittersweet sixteen.